Gili Air – Bali

Puolitoista tuntia myöhässä saapunut pikavene karautti keulansa Gili Airin rantahiekkaan (mitään laituria paikalla ei ollut) iltapäivästä ja laskeuduimme laivan keulasta rannalle. Matka jatkui tropiikin kuumuudessa rannikkoa seurailevaa tietä pitkin hevoskärryillä ajaen, saarella ei siis ole minkään sortin motorisoitua liikennettä. Tytin kävi heppoja kovasti sääliksi, mutta Simon ja Maken mukavuudenhalu ajoi kuitenkin hevosen edelle matkan Ali Baba Bungaloweille ollessa melko pitkä.

Bungalow johon majoituimme sisälsi yhden huoneen ja wc/suihkutilan, sekä yläkerrassa olevan seinättömän kattohuoneen johon Markus asettui taloksi. Paikan omisti Ali-niminen kaveri, joka paiski töitä aamusta iltaan muiden paikan työntekijöiden tavoin. Samaisessa majatalossa toimi siis myös baari ja ravintola, joiden palveluita käytimme useampana päivänä.

IMAG3666 IMAG3665 IMAG3676

Päivät kului rannalla aurinkoa ottaen, snorklaillen ja sukellellen, ja iltojen viilentyessä (vain kuvainnollisesti) samoiltiin rantaa myöten nauttimaan muidenkin ravintoloiden antimista..Elämä saarella tuntui sujuvan rauhalliseen tahtiin, mikä on huomattavaa ilman minkään valtakunnan poliisivoimia. Gilin saarilla järjestyksen ylläpitämisestä vastaa paikallinen kyläneuvosto, joka myös koordinoi saarille suuntautuvaa ihmis- ja tavaraliikennettä.

IMAG3692 IMAG3700 IMAG3695

Paluumatkalle lähdettäessä pikavene oli niin ikään pari tuntia myöhässä. Padang Baista löytyi hetken etsiskelyn jälkeen meille varattu auto, jolla ajoimme kohti Kutan turistialuetta. Mahendra Beach Inn -majatalo ei sekään löytynyt suoraan katuosoitteen perusteella, vaan jouduttiin kaivelemaan itse puhelimen karttasovelluksesta paikkatieto, jolla päästiin sitten perille. Kutan aluetta leimaa vahvasti turismin ympärille rakentunut kaupustelukulttuuri, joka ei anna kadulla kävelevälle valkoihoiselle hetken rauhaa. Sama ilmiö on muuallakin Denpasarin lähiympäristössä, jossa eri puolilta maapalloa saapuville matkalaisille yritetään tarjotella kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, laillisen ja laittoman rajan ollessa häilyvä.

Perjantaiaamuna meidän tiet sitten erosivat Simon ja Tytin jatkaessa matkaa takaisin Kuala Lumpuriin ja Markuksen jäädessä vielä viikoksi Balille. Näiltä mestoilta palaillaan hieman eri matkaa kohti koti-Suomea. Paljon ehti asioita kolmessa viikossa tapahtua – seuraavia reissuja odotellessa!

Yksi vastaus artikkeliin ”Gili Air – Bali

  1. I’m going to visit Bali next year and planned to do island hopping to Gili islands. I read in some article that Gili Air is the best Gili, that’s why I’m so excited. I already booked my tickets on duckferries but it will take 2hrs boat trip with speed boat, I’m checking if you know bigger boat options or shorter trip duration.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *