Singapore

Singapore, ehkä mailman helpoin kaupunki liikkua ja löytää perille, joka paikassa sen verran täsmälliset opasteet, että tyhmempikin ymmärtää. Jos eksyt niin oma moka! Kaupunki oli juuri niin siisti kun oltiin kuviteltu ja ihmiset puhuivat hyvää englantia. Changi-airportilta metrolla Bugis-asemalle, josta 10min kävely B88 Hostelliin, edullinen ja hyvä majoitus Little Indian kupeessa. Siitä melkein heti ruokapaikkaa etsimään, Little Indian makumailmaa maistelemaan. Etsiessämme ruokapaikkaa törmäsimme working girl:eihin ja aivan jumalattoman lihavaan koiraan. Tytin sanat taisivat olla hämmästyksen kiljahduksessa “Herranjumala miten läski koira!!!”. Siitä pikkuhiljaa syömään hämärään pikku ruokamarkettiin, jossa pirunhyvää safkaa nimelliseen hintaan. Siitä majoitukseen, unta palloon ja kohti seuraavaa päivää.

Aamulla ylös, aamiaiselle, jossa tarjolla leipää ja sirkushuveja. Tästäpä suunnattiin kohti Singaporen eläntarhaa taksilla, joka kustansi jotakuinkin neljäsosan siitä mitä vastaava maksaisi Suomessa, n. 18sgd. Tämähän se ihmetytti pientä matkailijaa joka oli kuullut Singaporen olevan maailma kallein kaupunki.Eläintarha oli kyllä komia paikka noin niin kun kasvillisuuden puolesta ja eläimilläkin näytti olevan suhteellisen hyvät oltavat. Eläimiä oli niin pikku pikku papinoista valkoisiin tiikereihin. Jos Tytti olisi saanut valita löytyisi kotoota nyt jos jonkin näköistä apinaa ja virtahepo Bobo. Eläintarhassa meinasi hieman puhti loppua eräällä reissulaisella ja tästä johtuen pienen pieni känkkäränkkä.

Eläintarhassa syömään Kentucky Fried Chickeniin, oli muutes hyvvee. Vielä kierros loppuun ja helteestä ilmastoituun taksiin, jolla kaupungin ytimeen. Paikalliselle baarikadulle jossa istumaan joenrantaan Beer Bucket pojille, ja Tytille Sex on the beach kouraan ja viissataset tulille. Siinä muutama tunti meni että heilahti, jonka jälkeen siirtyminen Chinatownin suuntaan valoshowta odotellessa. Mennessa Chinatownin löytyi Simon huutavaan nälkään pelastus Pizza factorystä, jossa tarjoitliin aivan huikean makuisia lättyjä. Sen jäkeen ostoskadulle Chinatowniin, joka ei ollut mitään mitä osattiin kuvitella. Erittäin siisti ja tyylikäs katu, jossa molemmin puolin kojuja, joiden myyjät eivät tyrkyttäneet sinulle mitään. Jos pysähdyit katsomaan, he tulivat juttelemaan, kyselivät mistä olet ja kertoivat Singaporesta. Todella miellyttävä ilmapiiri. Paljon ihmisiä, mutta rauhallinen tunnelma. Ensi kerran kun Singaporeen matkustan, otan ehdottomasti majoituksen Chinatownista. Singaporessa innovaatio oli huipussaan ja lanseerattiin käyttöön termi Simon sontima (yksi mukumuku ja kolme Simon sontimaa).

Sitten Esan ja Nooran suosittelemaa valoshowta odottelemaan Marina Bayn rantaan. Upea spektaakkeli erilaisia valoja, heijastettuja kuvia ja vesiruiskuja. Hieno kokemus kaiken kaikkiaan, jonka jälkeen kohti B88 hostellia. Siellä suunnilleen suoraan nukkumaan, sillä aamusta lähtö lentokentälle kohti Jakartaa ja Batukarasia.

tiikeri laiva singapore

-Simo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *