Jakarta

Jakartan lentokentälle saavuttaessa Tytti törmäsi taas erääseen kulttuurieroon. Vessan huuhtelu ei tapahtunutkaan sivussa olevasta vääntimestä. Vettä suihki pitkin vessakoppia ja siinä tyttö nauraa käkätti kaksin kerroin vessassa ja vettä ruiski lasiseinille. Lienee käsipesulla olleet paikalliset ihmetellyt länkkäritytön toimintaa. Myöhemmin selvisi että kyseinen ruisku oli persauksen pesua varten 🙂 Vessaepisodin jälkeen kassit matkaan ja viisumit kouraan ja ei kun etsimään kuskia. Noh reissuhan ei ole mitään ilman odottelua, jossa Simolla meinaa palaa käämi. Kuskihan ei ihan heti löytynyt ja pääsi siinä ehkä pari kirosanaakin. Pienen venttailun ja muutaman puhelun jälkeen kuski löytyi ja matka Indonesian liikenteen seassa oli valmis alkamaan. Liikennehän Aasiassa on tunnetusti hieman hazardimpaa kuin viitostiellä, mutta ei välttämättä osattu odottaa kaikkia niitä pelonsekaisia tunteita joita paikallisen kuskin kyyti tarjoili (kyyti ei siis ollut huonu, vaan paikallinen liikennekulttuuri on vain täysin hullua). Muutamaankin otteeseen sai jännätä koliseeko pelti ja oliko tämä pieni elämä nyt tässä.

– Tytti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *