Batu Karas

Matka Jakartasta Batuun ei tosiaan ollut ihan samanlaista kuin Enonlahdentie Vehmersalmella!! Matkaan sisältyi ehkä miljoona ja yksi mutkaa, pari “neat death experienceä” ja jokunen välipysähdys. Kuitenkin Batu Karasiin saavuttiin ehjinä torstaina aamuyöstä kolmen aikaan.

Batu osoittautui loppujaan juuri niin hienoksi mestaksi kuin kaikista lähteistä on saatu kuulla. Rentoa asustelua bungaloweissa, rantaelämää ja -ruokaa, surffausta, ja kaikkea mitä yhteisölliseltä jaavalaiselämäötä voi olettaa. Paikallisilla tuntuu olevan mainio ote elämästä; kaikki ajattelu ei pyöri pelkästään rahan ja bisneksen ympärillä, vaan ihmiset ajattelevat yhteistä hyötyä kokonaisuudessaan, yhteisen harmonian kannalta. Yksi pitää majoitusta, toinen kokkaa, kolmas viljelee kahvia, neljäs maalaa taidetta… kaikki puhaltaa yhteen hiileen kokonaisuuden eteen!

Helppo tapa liikkua paikallisessa liikenteessä on vuokrata moottoripyörä tai skootteri, joista jälkimmäiset otettiin helpottamaan liikennöintiä lähi alueilla. Viime päivien aikana on käyty ajelemassa mm. Batusta lounaaseen ihmettelemässä kilpikonnien elämää paikallisessa “turtle rescue resource:ssa”, kylän päärannalla ruokailemassa herkullisia paikallisia eväitä sekä tallaamassa auringon ja aaltojen hämmentämällä rantahiekalla erinäisissä kohteissa.

Ensimmäisessä majapaikassa, eli Villa Monyetissä vieraillessa paikalliset ihmiset olivat kaikki hyvin leppoisia ja yhteisöllisiä (Ko. Paikassa törmättiin myös leppoisaan suomalaispariskuntaan, mikä on sinänsä hämmästyttävää paikan ollessa varsin rajallinen kuudella asunnollaan!!). Samaisessa mestassa opittiin vaikka sun mitä: korttitemppuja, paikallisten perheiden eloa ja tapoja (naapurin Esa-pojan kivittäessä kukkoa kivillä hanuriin), yhteisöllistä musiikkia ja tutustuttiin erääseen Bonoon, joka on kansainvälisestikin varsin kova taiteilija. Eräänä päivänä käytiin Bonon verstaalla katselemassa (ja itsekin vähän tuottamassa) indonesialaista kaiverrus-, maalaus- ja piirrustustaidetta.

Indonesian rajoitetusta internet-selauksesta johtuen on hieman haasteellista tämän sivun ylläpito, mutta yritetään laittaa myös kuvia jatkossa ryydittämään luisevaa tekstiä…

– Markus

Yksi vastaus artikkeliin ”Batu Karas

  1. Terve! Mahtava lukea teidän postauksia. Itellä vähän samanlainen matka tiedossa joulukuussa. Lennot on jakartaan. Millä suosittelisitte taittavan matkaa Jakartasta Batuun? Jos lentämällä niin Indonesiassa taitaa olla joku oma sivu sisäisille lennoille?
    – Kiitos jo etukäteen

    Valtteri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *